Het Brabants Orkest
Rabobank Kielegats jubileumconcert
Het Brabants Orkest
vrijdag 8 februari 2013

20:11 uur
Jupilerzaal

musical/show, lichte muziek

Warm heeft de concertcommissie het er al van. Sowieso omdat de zaal al lekker vol zit, warm krijgt u het ook van de altijd drukke en oh zo gezellige nazit in de foyers en Brasserie met weer diverse Bredase topkapellen die de officiële aftrap geven van carnaval  2013. Warm krijgt u het dit jaar ook van de klanken van het Brabants Orkest, dat net opkrabbelt uit de ijzige koude van de culturele bezuinigingsronde, maar hartverwarmend is mee blijven werken aan een heel mooi programma.

We stellen dit jaar weer een nieuwe dirigent aan u voor: Arjan Tien (voor deze gelegenheid Arjan Elluf). Hans Canters zal ons als presenator bijpraten over de gekozen stukken, zeer bijzondere solisten en natuurlijk zijn favoriete lied: de Paarse Heide.

Warm krijgt u het ook van de solisten van deze avond. Briljanten uit de Nederlandse muziekwereld, of beter gezegd, uit Curaçao, want we brengen de temperatuur van deze jubileum editie van het concert met gemak naar 77 graden. Naast Het Brabants Orkest schitteren voor u als solisten niemand minder dan Heleen Lepalaan en Izaline Calister. Het warme bloed kruipt door uw aderen bij het zien en horen van zoveel moois. De muziek van Izaline is een combinatie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Met haar geweldige combo (dat er ook bij is) krijgt ze u zowel aan het dromen, als aan het dansen. De pers over Izaline: ‘Haar podiumverschijning is onvergetelijk: een wilde diva op blote voeten. De koningin van de Antilliaanse Jazz’. Dat belooft wat! Tania Kross is vervangen door Helen Lepalaan. Tania moet van haar artsen rust houden in verband met haar aanstaande bevalling. Met Helen halen we wederom een soliste die er wezen mag. Een mezzosopraan geboren in Tallin in Estland. Zij speelde een volgens het Brabants Nieuwsblad ‘weergaloze Carmen’ en treedt de komende periode op in de Nationale Opera van Wales, een voorstelling in Luik, de Opern Festspiele in Heidenheim Duitsland en tussendoor….juist…in ons Kielegat.Voeg bij het vuurwerk van deze dames spetterende stukken als Danzon no2 en Conga del Fuego van Arturo Marquez  en een warme fonkelende Caraïbische medley voordat u de nazit in danst, en we kunnen spreken van een jubileumeditie om trots op te zijn. www.brabantsorkest.nl

Prijzen:

1e rang normaal: € 33,00
2e rang normaal: € 29,00
3e rang normaal: € 22,00
minder zicht normaal: € 10,00