terug

klassieke muziek

zo 17 mrt 2013 - 15:00 - Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Amsterdam Sinfonietta

Om de volledige inhoud van deze website te bekijken heeft u de nieuwste Adobe Flash Player nodig en dient u de optie javascript ondersteuning aan te hebben staan.

Klik hier om de nieuwste Adobe Flash Player te downloaden.

Amsterdam Sinfonietta bestaat al zo’n 25 jaar en treedt op over de hele wereld. De afgelopen jaren was het orkest te horen in grote concertzalen als Barbican Hall in Londen, Cité de la Musique in Parijs, National Centre of Performing Arts in Beijing en Konzerthaus in Berlijn.

Kenmerkend voor Amsterdam Sinfonietta is de originele en spannende programmering. Regelmatig gaat het orkest onverwachte samenwerkingen aan of voert het grensverleggende concepten uit, met onder andere videokunst, dans en theater. Het repertoire omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags en het orkest werkte samen met gerenommeerde namen als Barbara Hannigan, Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Wende Snijders. Buiten het spelen van bekend repertoire breekt het orkest ook graag een lans voor onbekend gebleven of nieuw repertoire.

Nu presenteert Amsterdam Sinfonietta een prachtig Mozart-programma met niemand minder dan celliste Quirine Viersen en violist Anthony Marwood als solisten. Cellisten klagen altijd dat Mozart nooit iets van belang voor cello heeft geschreven. Bewerkingen van Mozarts Fluitconcert KV 314 – op het repertoire van beroemde cellisten als Janos Starker, Eduard Feuerman en Sol Gabetta – ondervangen dit gemis. Quirine speelt vandaag voor u een nieuwe versie. Benjamin Britten gebruikte voor zijn doorbraak als componist een kort thema van zijn leraar Frank Bridge voor variaties vol muzikale toverkunst. Gastconcertmeester bij Amsterdam Sinfonietta én solist in Mozarts Tweede vioolconcert is de Engels violist Anthony Marwood. Niet alleen is hij primarius van het alom geprezen Florestan pianotrio, hij leidde ook orkesten als het Australian Chamber Orchestra en Irish Chamber Orchestra. www.sinfonietta.nl

concertmeester: Anthony Marwood ~ solisten: Quirine Viersen (cello), Anthony Marwood (viool) ~ E. Elgar – Serenade ~ W.A. Mozart - Concert KV 314 (arr. voor cello en kamerorkest) ~ W.A. Mozart - Vioolconcert nr. 2 in D, KV 211 ~ B. Britten - Variations on a theme of Frank BridgeAantal gegeven waarderingen: 59

  • 0 bezoekers: *
  • 0 bezoekers: **
  • 0 bezoekers: ***
  • 17 bezoekers: ****
  • 42 bezoekers: *****
Gemiddelde waardering: 4,71 sterren

Bent u ook bij deze voorstelling geweest in het Chassé Theater, laat dan uw reactie achter door in te loggen via Mijn Chassé. Uw reactie wordt dan op deze pagina geplaatst.

*****
wat een plezier straalt dit gezelschap uit. Geweldig. en dan nog het prachtige concert van Quirien was een heerlijk cadeautje voor de zondagmiddag.Met vriendelijke groet,
I.P. RITZEN


****
Mooie voorstelling, zeer professionele musici, die met duidelijk plezier en passie speelden; prima solisten ook! Goeie zondagmiddag besteding!

*****

Hemelse muziek. Wat een enthousiasme bij dit gezelschap. Geldt uiteraard ook voor Quirine Viersen.
Met vriendelijke groet,
M. RAAIJ


*****
Een prachtig concert.
Met vriendelijke groet,
C.J. GEEVE


*****
Waarom is dit fantastische ensemble eigenlijk maar 1 keer per seizoen in Breda te zien?
Met vriendelijke groet,
M.T. STIPHOUT


****
Genoten van de gedrevenheid van de spelers.

*****
Wat kun je veel met een instrument doen ...heel verrassend , violen als gitaren ! en wat moet je vingervlug zijn om een fluitconcert te spelen op een chello ....en wat was het mooi !!!!!
Met vriendelijke groet,
G.E. GEURTSEN


****
Sommige stukken van Britten vond ik minder.
Met vriendelijke groet,
P.M. ANDREOLI


*****
Fantastisch, genoten.


Met vriendelijke groet,
A. Castenmiller


*****
Prachtige voorstelling, ik heb enorm genoten!

*****
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de prachtige muziek.

Met vriendelijke groet,
G.A.P.F. SMIT-BLOK


*****
Geweldige muziek (Britten) en klasse uitgevoerd! Hans

****
Geweldig optreden van de beide solisten en twee fantastische werken van Britse componisten om het geheel te omlijsten. Cello beleving wat minder: Balans tussen donkere en lichte tonen wat teveel naar het lichte neigend.

*****
We hebben genoten van de voorstelling van Amsterdam Sinfonietta. De solo van Quirine Viersen was grandioos. Maar het stuk van Benjamin Britten deed daar niet voor onder. Ze mogen van ons volgend jaar wel weer komen optreden in het Chassé.

*****
Fantastische dynamisch voorstelling, zeer gevarieerd. Het hoogtepunt was het fluitconcert van Mozart gespeeld op de cello door Quirine Viersen.
Met vriendelijke groet,
B. HOEKSTRA


****
Tijdens het celloconcert bleek de akoestiek niet helemaal goed. De cello kwam op rijd 16 niet helemaal uit de verf, ten opzichte van het orkest. Kan ook liggen aan het feit, dat het oorspronkelijk voor fluit is geschreven.Met vriendelijke groet,
AALDERS


*****
hoog niveau, de solist Anthony Marwood was fantastisch, de hele groep straalt enthousiasme uit. het concert had best langer mogen duren. Verrassend afwisselend stuk van Britten na de pauze. graag komend seizoen weer!

****
Amsterdam Sinfionetta hebben we vaker bezocht. Dat blijft een bijzonder orkest! Dan nog Quirine Viersen als soliste. Zij was voor ons de reden dat we het concert hebben bezocht. En terecht!
Daarnaast zijn we blij verrast door het werk van Britten dat gespeeld is.


Met vriendelijke groet,
M.A.H. Cantineau


alternatieve speeldata


geweest

deel dit:
| Meernormaal
1e rang: €  26,30
2e rang: €  20,30
3e rang: €  13,80
minder zicht: €  13,80
all in prijs

gratis voorbespreking
14.15 uur

word vriend

Tot vrijdag 10 mei kunt u enkel reserveren als u vriend 2013-2014 bent of wordt. Bent u (nog) geen vriend dan kunt u in uw winkelmandje tegelijkertijd met uw reservering vriend worden. Indien u geen vriend wenst te worden, dan kunt u vanaf vrijdag 10 mei reserveren.