terug

klassieke muziek

za 25 mei 2013 - 20:30 - Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Combattimento Consort Amsterdam

Klassiek Salzburg

Om de volledige inhoud van deze website te bekijken heeft u de nieuwste Adobe Flash Player nodig en dient u de optie javascript ondersteuning aan te hebben staan.

Klik hier om de nieuwste Adobe Flash Player te downloaden.

Combattimento Consort Amsterdam is een van de meest eigenzinnige ensembles die Nederland rijk is. Herkenbaar en energiek, vindingrijk, stijlbewust en inspirerend. In dit concert presenteren het consort, Jan Willem de Vriend en topvioliste Liza Ferschtman een programma dat hen allen op het lijf is geschreven. Graag voeren zij u mee naar het Salzburg van de 18e eeuw.

Daar draaide het hele muziekleven in de 17e en 18e eeuw rond de aartsbisschop. Deze had niet alleen voor de kerkmuziek in zijn schitterende barokke domkerk goede musici nodig, maar ook thuis in zijn eigen Residenzpaleis. Daar speelden de muzikanten allerlei lichte, wereldlijke stukken voor zijn gasten. Genoeg emplooi dus voor eersteklas musici zoals de kleine Wolfgang Amadeus. Buiten dienstverband was er voor hen nog tijd genoeg om zich te ontwikkelen en te vermaken en zo schreef Michael Haydn, broer van de beroemde Joseph, en ruim vier decennia lang in dienst van de aartsbisschop, het virtuoze vioolconcert in A dat Wolfgang Amadeus Mozart zeker moet hebben gekend en gewaardeerd.
De jonge Wolfgang Amadeus vermaakte zich in Salzburg met allerlei divertimenti, onder andere één voor de 25ste naamdag van zijn zusje Nannerl, zijn jeugdkameraadje en haast gelijkwaardige partner in de muziek. We besluiten met misschien wel de grootste parel onder de symfonieën van Joseph Haydn, zijn nr. 85, La Reine.

Jan Willem de Vriend leidt het Combattimento Consort al vanaf de ‘eerste stoel’. De afgelopen jaren zag u deze bevlogen violist en dirigent regelmatig in het Chassé Theater – hetzij als leider van Combattimento Consort, hetzij als dirigent van Het Brabants Orkest. Violiste Liza Ferschtman (1979) wordt nu al beschouwd als een van grootste muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek steevast te raken. In 2006 ontving ze de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor klassieke muziek in ons land. www.combattimento.nl

dirigent: Jan Willem de Vriend ~ soliste: Liza Ferschtman ~ W.A. Mozart - Divertimento in D gr. T., ‘Nannerl Septet’, KV 251 ~ J.M. Haydn ~ Concert voor viool in A gr.T. ~ F.J. Haydn (1732 – 1809) - Divertimento nr. 3 in G gr.t. (Hob. X:5)    
F.J. Haydn (1732 – 1809) - Symfonie nr. 85, La Reine

Klik hier voor een uitgebreid interview met Liza Ferschtman.

Aantal gegeven waarderingen: 16

  • 0 bezoekers: *
  • 0 bezoekers: **
  • 1 bezoeker: ***
  • 2 bezoekers: ****
  • 13 bezoekers: *****
Gemiddelde waardering: 4,75 sterren

Bent u ook bij deze voorstelling geweest in het Chassé Theater, laat dan uw reactie achter door in te loggen via Mijn Chassé. Uw reactie wordt dan op deze pagina geplaatst.

****
We hebben geweldig genoeten.Wat een plezier in musiceren.Een avond die we in onze herinnering menemen
Zeer jammer was dat de microfoon tijdens de voorbespreking niet goed werd gebruikt.In de microfoon sperken moet toch te leren zijn.
Met vriendelijke groet,
E.C.M. JANMAAT


*****
Een prachtige muziek keuze , fantastisch gespeeld .....ik heb intens genoten !Met vriendelijke groet,
G.E. GEURTSENMet vriendelijke groet,
G.E. GEURTSEN


****
Fraaie uitvoering van een onbekend werk van Michael Haydn en met name een geweldig optreden van Liza Ferschtman. Ook de uitvoering van de symfonie van Joseph Haydn door het Comb.Consort was zeer geslaagd.

alternatieve speeldata


geweest

deel dit:
| Meer



normaal
1e rang: €  27,30
2e rang: €  20,30
3e rang: €  12,80
minder zicht: €  13,80
all in prijs

scholier/student/cjp
1e rang: €  15,55
2e rang: €  12,05
3e rang: €  8,30
all in prijs

gratis voorbespreking
19.45 uur

cursus rond Mozart in Salzburg
lees meer

tip: groepsarrangement
lees meer

word vriend

Tot vrijdag 10 mei kunt u enkel reserveren als u vriend 2013-2014 bent of wordt. Bent u (nog) geen vriend dan kunt u in uw winkelmandje tegelijkertijd met uw reservering vriend worden. Indien u geen vriend wenst te worden, dan kunt u vanaf vrijdag 10 mei reserveren.