aanbod voortgezet onderwijs

In het menu hiernaast ziet u een greep van de mogelijkheden die wij bieden voor groepen scholieren. Veel activiteiten zijn uit te breiden, op maat te maken of voor uw groep leerlingen exclusief te organiseren. Van een sprankelende muziekworkshop bij opera, een boeiende workshop bij film, een wervelende dansworkshop tot een indringende toneelworkshop: alles is mogelijk. Stel uw eigen programma samen. En mocht u daarbij advies willen, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ook voor een doorlopende film of theater leerlijn op maat.

groepsreserving / contact

specials seizoen 19/20

 

De Achterkant van Breda (14+)
Het Zuidelijk Toneel
wo 23 t/m zo 27 okt

De achterkant van Breda is niet een doordeweekse theatervoorstelling, maar een stevig spektakel met theater, muziek en dans waarin Het Zuidelijk Toneel de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van de stad laat zien. Hoeveel kost een pistool in Breda? Voor een luttele 150 eurootjes heb je er al een op zak. Jonge Bredanaars kopen ze. Home grown schutters noemen ze dat. Vergeet de Albanezen en ex-Joegoslaven, we lossen het zelf allemaal op.

€ 10 per leerling. Bij deze voorstelling worden verschillende workshops aangeboden, zoals een bewegingsworkshop of een workshop over identiteit.

Trojan Wars (14+)
di 21 april - 17.00 tot 22.00 (voor sommige scholen valt dit in de meivakantie)

Voor Trojan Wars toveren we het theater om tot festivalterrein. Welkom in de beroemdste oorlog uit de geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Wat doe je als je leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert? Een verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog.

€ 30 per leerling (inclusief voorstelling, eten, educatiemateriaal & workshop in de klas)

IDFA schoolvoorstellingen (12+)
besloten filmvertoning - 20 nov t/m 1 dec

Chassé Cinema is een van de Educatie satellietfilmtheaters van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Filmeducatie helpt leerlingen in het vormen van een mening, verruimt hun blik op de wereld en draagt bij aan hun ontwikkeling tot kritische kijker. Bij iedere documentaire uit het scholierenprogramma biedt IDFA bijpassend lesmateriaal, voor extra verdieping aan de hand van informatie over maatschappelijke context, filmmaker, en de totstandkoming van de film. Meer informatie is te vinden op www.idfa.nl/schoolvoorstellingen.

€ 4,50 per leerling