Chassé Cultuurfonds: educatie

educatie

Theater en film prikkelen de fantasie en vergroten de belevingswereld van kinderen. Ook zijn kinderen de makers en het publiek van de toekomst. Daarom bouwen wij aan een duurzame relatie met onze kleinste bewonderaars. Zeker ook voor diegenen voor wie een theaterbezoek niet vanzelfsprekend is.

venster op de wereld

Het Chassé Theater heeft zich als doel gesteld om in 2025 álle Bredase basisschoolkinderen jaarlijks een gratis, volledig verzorgd theaterbezoek aan te kunnen bieden. Dit betekent dat het vervoer, een educatieve voorstelling en een bijbehorende lesbrief door ons geregeld worden. Gezien de omvang van dit project wordt in 2019 wordt begonnen met het aanbieden van een voorstelling aan alle Bredase groepen 3. We hopen per jaar een leerjaar toe te kunnen voegen aan het project, dat de werktitel ‘Venster op de Wereld’ heeft gekregen.

Er zijn veel nieuwe donateurs nodig om vanaf 2025 alle Bredase basisschoolkinderen een gratis theaterbezoek aan te kunnen bieden. Helpt u mee? Elke 300 euro betekent één extra klas die kosteloos naar het Chassé Theater kan komen.

kaartcontroleur kind

groep 8 musicalwedstrijd

Het Chassé Cultuurfonds levert elk jaar een bijdrage aan de ‘groep 8 musicalwedstrijd’. Dit is een dag waarop leerlingen van groep 8 vijf minuten uit hun eindmusical kunnen opvoeren en daarnaast workshops aangeboden krijgen die hen helpen hun voorstelling naar een hoger plan te tillen. De winnende klas mag zijn schoolmusical kosteloos opvoeren in het Chassé Theater. Meer informatie over dit project vindt u hier.

Vindt u educatie ook belangrijk? 

meld nu aan als choreeg