Chassé Cultuurfonds: educatie

“Je kunt alleen dromen over dingen die je ooit gezien of gehoord hebt. Na een theaterbezoek heb je nóg meer om over te dromen.”

Venster op de wereld

Met behulp van het Chassé Cultuurfonds wil het Chassé Theater Bredase basisschoolkinderen jaarlijks een gratis, volledig verzorgd theaterbezoek aanbieden. Dat betekent dat een kind in de gemeente Breda elk jaar met school het theater bezoekt. Wij verzorgen de voorstelling, het vervoer van en naar school en een lespakket voor in de klas.

Theater en film vormen een venster op de wereld, het geeft stof tot nadenken of is een ontspannende vlucht uit de werkelijkheid. Het kan ontroeren, verwarren of irriteren, maar bovenal hebben theater- en filmvoorstellingen het vermogen om je mee te nemen naar een andere wereld. Daarom heeft dit project als titel 'Venster op de wereld' gekregen.

In april 2019 vond Venster op de wereld voor het eerst plaats. Bijna 50 enthousiaste Bredase groepen 3 werden met de bus naar het Chassé Theater gebracht, om daar de voorstelling Vadertje & Moedertje van BonteHond te bezoeken. Voorafgaand aan dit bezoek hebben de scholen zich voorbereid door middel van educatiemateriaal, verstrekt door het Chassé Theater.

De kleurrijke jeugdvoorstelling werd door de kinderen enthousiast ontvangen, tijdens de voorstelling zaten zij op het puntje van hun stoelen! Deze eerste editie van dit educatieproject is een groot succes gebleken.

Het streven is Venster op de wereld jaarlijks plaats te laten vinden. We vinden het belangrijk dat kinderen kennis maken met theater. Dus ook de kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Om dit mogelijk te maken kunnen we uw bijdrage goed gebruiken. Helpt u mee? 

ja, ik meld me aan als choreeg 

ik doneer liever eenmalig