Chassé Cultuurfonds: talentontwikkeling

Chassé Cultuurfonds Talent

Onder de noemer Chassé Cultuurfonds Talent bundelen Chassé Theater en Podium Bloos hun krachten om jaarlijks een jonge theatermaker te ondersteunen. Theater- of dansmakers die maximaal drie jaar geleden afgestudeerd zijn aan een kunst vakopleiding komen in aanmerking voor de bijdrage. Jaarlijks wordt uit de aanvragen één jonge maker gekozen die behalve het productiebudget van € 5.000, ook repetitieruimte in Podium Bloos en een premièreplek in het Chassé Theater krijgt aangeboden. Daarnaast bieden Chassé Theater en Podium Bloos artistieke begeleiding en advies. 

talentontwikkeling door de jaren heen

Afgelopen jaren zijn veel speeluren geboden aan jonge talenten met behulp van het Chassé Cultuurfonds. In 2017 speelden de winnaars van het prestigieuze Internationaal Franz Liszt pianoconcours, dat slechts eens per drie jaar wordt gehouden, in het Chassé Theater. De jonge Bredase cabaretier Roel Meijvis kreeg, na het winnen van de BoArte aanmoedigingsprijs in 2012, de MK2zaal van het Chassé Theater een week tot zijn beschikking kreeg om zijn voorstelling Roelette op te voeren.

In 2019 is er gekozen voor het jonge makers collectief Knot Kollektiv uit Tilburg. Dit interdisciplinaire gezelschap laat zich inspireren door elementen uit dans, circus en theater. Sinds enkele jaren heeft Knot Kollektiv zich gespecialiseerd in interactieve voorstellingen op locatie. Met ondersteuning van Chassé Theater en Podium Bloos wil het gezelschap in de beslotenheid van de kleine zaal zijn danstaal verder ontwikkelen. In januari 2020 zullen zij in de Kinlyzaal in première gaan.

Wij vinden het belangrijk om talentvolle jonge theatermakers te ondersteunen, hen een podium en een plek om zich te ontwikkelen te bieden. U ook?

ja, ik meld me aan als choreeg