Chassé Klassefilm

Ga met de klas naar de film! Chassé Cinema biedt een speelfilm van hoge kwaliteit aan voor groep 4 met een uitgebreid verdiepend programma.

Voorafgaand aan de film gaat een (jonge) filmmaker samen met de kinderen in op mediawijsheid. Net als in een boek wordt ook in een film een nieuwe wereld gecreëerd. De werkelijkheid wordt gemanipuleerd. En het lijkt zo echt! Filmmakers gebruiken hiervoor technieken als montage en special effects. Ook muziek en art direction dragen bij aan een optimale filmbeleving. Hoe raar de wereld van de film ook is, al deze middelen zorgen ervoor dat je deze wereld (tijdelijk) voor waar aanneemt. Bovendien ontvangen alle deelnemende scholen lesmateriaal zowel over de betreffende film als over opdrachten rond het onderwerp mediawijsheid. Na afloop is er een kort nagesprek. 

facultatieve workshops op maat
Facultatief kan Chassé Cinema in afstemming met de school workshops op maat in de klas organiseren. Hiervoor werkt Chassé Cinema samen met onder meer Cinekid. U kunt denken aan workshops waarin kinderen op speelse wijze leren over de verschillende soorten media (zoals film, TV en games), verschillende filmtechnieken en hoe ze met media kunnen communiceren.

lesmateriaal
U ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal ter voorbereiding.

doelgroep: groep  3/4
wanneer: ma 23 sep t/m vr 27 sep 2019 tussen 10.00 en 11.30 uur

meer informatie: educatie@chasse.nl
inschrijvingen: Nieuwe Veste (De Ontdekking)