Terug

A Private War | landelijke première

Matthew Heineman

Leeftijd-16
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
do 28 mrt 2019 16:10 tot 18:10  |  Cinema zaal 1

A private war is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin.

Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewt rebellenleiders en dictators en verliest het zicht aan een oog bij een granaataanval in Sri Lanka, waarna ze een kenmerkend ooglapje begint te dragen. De ellende waar ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vraagt, blijft ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen en samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs…

regie: Matthew Heineman / drama, oorlog / met: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci / Verenigde Staten 2018, 110 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Eerbetoon aan de oorlogscorrespondent, zonder een enkel machocliché"

Telegraaf

-
"Heineman baseerde zijn film op een artikel over haar leven in Vanity Fair, maar gebruikt ook Colvins eigen woorden om helder te krijgen wat de reporter dreef. Daarnaast weet hij vooral ook het rauwe realisme van oorlog in zijn beelden te vangen."

BN DeStem

-
"Onbevredigend portret van oorlogscorrespondent"

Elsevier

- >3,0 sterren
"Relevante informatie, maar toch blijft dit eerder een documentair psychologisch portret dan een gedramatiseerde speelfilm."

bekijk recensies (4)