Terug

A White, White Day | landelijke première

Hlynur Palmason

Leeftijd-12
Geweld
Grof-taalgebruik
vanaf do 13 feb 2020  |  Cinema zaal 1

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

A white, white day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

regie: Hlynur Palmason / drama / met: Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir / Denemarken, IJsland, Zweden 2019, 109 min. / IJslands gesproken / Nederlands ondertiteld