Terug

After The Storm | landelijke première

Kore-Eda Hirokazu

di 21 mrt 2017 16:10 tot 18:15  |  Cinema zaal 2

Centraal in After the storm staat Ryoto, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn knappe ex-vrouw en ouder wordende moeder en een slechte band heeft met zijn zoontje. Een stormachtige zomernacht geeft hem de kans om zich te herpakken.

De eerste speelfilm van meervoudig award-winnaar Hirokazu Kore-eda (1962), Maboroshi no hikari, won jury prijzen in Venetië en Chicago. In 2013 ontving Like Father, Like Son de prijs van de jury op het Filmfestival van Cannes. De belangrijkste thema's van zijn oeuvre omvatten onder meer geheugen, verlies en de dood en kenmerken zich door de kruising van documentaire en fictieve verhalen.

regie: Hirokazu Kore-eda / drama / met: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Rirî Furankî / Japan 2016, 117 min. / Japans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO

- >4,0 sterren
"Alweer een fijn familiedrama van grootmeester Kore-eda"

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Met mildheid en een subtiel gevoel voor humor laat de filmmaker in 'After the storm' zien dat zijn personages zichzelf en hun situatie weliswaar niet volledig kunnen veranderen, maar dat ze er uiteindelijk wel het beste van proberen te maken"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Kenmerkend en toch weer wonderbaarlijk, hoe Hirokazu Kore-eda rond zijn antiheld zo'n gemoedelijk, zomers geheel optrekt"

"After the storm sluit in alle opzichten aan bij het eerdere werk van de meestercineast."

Trouw

- >4,0 sterren
"Dubbelzinnigheid is de essentie in 'After the storm'"

bekijk recensies (4)