Terug

American Honey

Andrea Arnold

di 21 mrt 2017 16:00 tot 18:50  |  Cinema zaal 1


De 18-jarige Star (Sasha Lane) heeft niets te verliezen en sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis-aan-huis tijdschriften verkoopt. De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough) en doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf). American Honey is een echte roadmovie waarin de huidige generatie jongeren op zoek gaat naar vrijheid en liefde.

De film heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes en Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards

Regisseur Andrea Arnold won eerder de Oscar voor Best Live Action Short film voor haar korte film Wasp (2003) en de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes voor het succesvolle Fishtank (2009).

regie: Andrea Arnold / drama / met: Sasha Lane, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes / Verenigd Koninkrijk 2016, 163 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Dansen in een sombere wereld"

"De kracht van Arnolds film is dat ze troosteloosheid in beeld brengt zonder woede noch medelijden. Net als bij Fish Tank plukte Arnold een hoofdrolspeler van de straat die zowel streetwise is als kinderlijk. (...) Af en toe dwaalt de film iets te lang af. Maar zelden slaagt een film over zo'n troosteloze wereld erin om je toch dansend de zaal te laten verlaten."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Jong, snel en wild in roadmovie"

"Arnold schetst in haar impressionistische film langzaam hoe de verhoudingen liggen. Intussen weet ze de jeugdige rebelsheid en levenslust van dit zooitje ongeregeld te vangen, zowel in beelden als met muziek."

bekijk recensies (2)