Terug

Apollo 11 | landelijke première

Todd Douglas Miller

Alle-leeftijden
do 27 jun 2019 19:30 tot 21:15  |  Cinema zaal 1

“A small step for men, a giant leap for mankind”

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld voert je mee terug naar deze historische missie.

Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong in de toekomst maakte. Apollo 11, van Emmy-winnend regisseur Todd Douglas Miller, won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

regie: Todd Douglas Miller / documentaire, historisch / Verenigde Staten 2019, 93 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Algemeen Dagblad

- >5,0 sterren
"Een loeispannende speelfilm. De zenuwen van de astronauten, het besef dat de reis drijft op decennia oude techniek waarbij een lostrillend schroefje dodelijke gevolgen kan hebben."

NRC

- >4,0 sterren
"In Apollo 11 krijgt de kijker veel ruimte om zelf weg te dromen bij spectaculaire beelden van de maanlanding op 16 juli 1969."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De astronauten van Apollo 11 verschijnen in beeld alsof je naar een speelfilm kijkt. Niet eerder was de ruimtevlucht zo imposant en beeldvullend te zien."

Trouw

- >4,0 sterren
"zowel de beelden als het geluid zijn van een indrukwekkende kwaliteit, waardoor je het gevoel krijgt dat je er nog nooit zo dichtbij bent geweest."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"spannend historisch docuverslag in reportagestijl van de negendaagse missie. Een ongekende trip terug in de tijd dankzij de bijzondere beeldkwaliteit van het gerestaureerde archiefmateriaal"

Parool

-
"Apollo 11 is mede door het digitaal gerestaureerde beeld een film waarvan je zou kunnen denken dat die nu is gemaakt. Zo scherp en modern ogen de beelden."

bekijk recensies (6)