Terug

Diego Maradona

Asif Kapadia

Eng
Grof-taalgebruik
Leeftijd-9
wo 11 sep 2019 16:20 tot 18:40  |  Cinema zaal 1

De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy, 2015) toont de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit en werd door velen aanbeden. Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna; over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

regie: Asif Kapadia / documentaire / met: Diego Maradona / Verenigd Koninkrijk 2018, 125 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Net als Senna en Winehouse kan Maradona de weelde van het succes niet verdragen. En dat proces is verreweg het meest fascinerende onderdeel van deze film die ook voetbalhaters zeker zal bevallen."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Briljant gemonteerde docu over de gespletenheid van Diego privé en de publieke Maradona."

Trouw

- >4,0 sterren
"De docu over Diego Maradona is een slim opgebouwd epos over een godenzoon."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Pakkende documentaire over de Argentijnse voetballer Diego Maradona. Gemaakt in de stijl van Kapadia’s vorige documentaires Senna en Amy."

Parool

-
"Regisseur Asif Kapadia maakte met veel nieuw beeld een pakkende documentaire over opkomst en ondergang van Diego Maradona."

NRC

- >3,0 sterren
"De documentaire gaat over de tol van roem. Het verhaal is best pakkend en zelfs tragisch, maar niet vrij van sensatiezucht."

bekijk recensies (6)