Terug

At Eternity´s Gate | landelijke première

Julian Schnabel

Leeftijd-12
Drugs
Eng
Grof-taalgebruik
vanaf do 7 feb 2019  |  Cinema zaal 1

In 1886 verhuist Vincent van Gogh met als doel door te breken als kunstenaar. Hij leert een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Als Van Gogh ook daar op onbegrip en afwijzingen stuit, besluit hij te vertrekken naar Arles. In een hoopvolle zoektocht naar aanvaarding verliest hij zichzelf in een wereld van ziekte en depressie.

At eternity’s gate gaat over de worsteling van Vincent van Gogh die als kunstenaar begrepen en erkend probeert te worden in de laatste maanden van zijn leven.

Regisseur Julian Schnabel is een multidisciplinair kunstenaar en bekend van zijn eerdere films Basquiat (1997) en Oscar-winnaar The diving bell and the butterfly (2017). Willem Dafoe, die in de huid van Vincent van Gogh kruipt, won de Volpi Cup voor Beste Acteur tijdens het filmfestival in Venetië. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

regie: Julian Schnabel/ drama, biografisch  / met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Oscar Isaac / Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, VS, Ierland, 111 min. / Engels, Frans gesproken /  Nederlands ondertiteld