Terug

At Eternity´s Gate | Belcrum Bios @Podium Bloos

Julian Schnabel

Leeftijd-12
Drugs
Eng
Grof-taalgebruik
di 21 jan 2020 20:00 tot 22:00  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding verliest hij zichzelf in een wereld van ziekte en depressie.

At eternity’s gate gaat over de worsteling van Vincent van Gogh die als kunstenaar begrepen en erkend probeert te worden in de laatste maanden van zijn leven.

Regisseur Julian Schnabel is een multidisciplinair kunstenaar en bekend van zijn eerdere films Basquiat (1997) en Oscar-winnaar The diving bell and the butterfly (2017). Willem Dafoe, die in de huid van Vincent van Gogh kruipt, won de Volpi Cup voor Beste Acteur tijdens het filmfestival in Venetië. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

Willem Dafoe is genomineerd voor de Oscar voor Beste acteur. 

regie: Julian Schnabel / drama, biografisch  / met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Oscar Isaac / Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, VS, Ierland, 111 min. / Engels, Frans gesproken /  Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

Recensies

BN de Stem

- >5,0 sterren
"Schnabel heeft vooral een impressionistische film gemaakt, geheel in de geest van de werkwijze van de echte Van Gogh."

NRC

- >4,0 sterren
"Van Gogh wordt fantastisch gespeeld door Willem Dafoe."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Dafoe levert de beste Van Gogh-vertolking tot nu toe."

Parool

-
"Een intense Willem Dafoe als Vincent van Gogh."

bekijk recensies (5)