Terug

Au revoir là-haut | landelijke première

Albert Dupontel

di 17 apr 2018 16:00 tot 18:00  |  Cinema zaal 1

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend. Au revoir là-haut is pure filmmagie.

Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La Danseuse) en Émilie Dequenne (Chez Nous).

Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Au revoir là-haut tot een wrang sprookje maken. De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.

regie: Albert Dupontel / drama / met: Nahuel Pérez Biscayart, Mélanie Thierry, Émilie Dequenne, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup / Frankrijk 2017, 110 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Geraldine

15-04-2018

5 sterren

Wij vonden het een erg mooie film. Boeiend van begin tot heet einde

bekijk reacties (1)

Recensies

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"Een verhaal dat van de eerste tot de laatste minuut boeit"

NRC

- >3,0 sterren
"De maskers in ‘Au revoir là-haut’ zijn een perfect visueel middel om de veelheid van emoties uit te drukken die te maken hebben met oorlog, trauma, en de vraag wat je identiteit is."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Weergaloos visueel spektakel"

Trouw

- >3,0 sterren
"Bijzonder filmisch"

bekijk recensies (4)