Terug

Souvenir

Bavo Defurne

ma 19 jun 2017 16:10 tot 17:45  |  Cinema zaal 2

Ooit schitterde Liliane in de hitlijsten als ‘Laura’ met het nummer Souvenir. Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Nu, dertig jaar later, is ze  een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek. Haar ster is helemaal uitgedoofd. Ze woont in een kleurloos flatje en haar leven blinkt uit in monotonie en anonimiteit. Ze wil ook niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert wanneer op een dag de 22-jarige Jean in de fabriek verschijnt. Ze raken verliefd en hij is vastbesloten om Liliane weer te laten schitteren.

Een film over de zoektocht naar geluk, over hoop en zelfrealisatie. Huppert schittert in de rol van fabrieksarbeidster die door een romance met een jonge bokser haar verloren gegane zangcarrière weer oppakt. Een tragikomische en hoopgevende fabel, zoals zij het zelf zegt.

De Belgische regisseur Bavo Defurne maakte naam met bekroonde korte films en met Noordzee, Texas uit 2011. In zijn films stond homoseksualiteit altijd centraal. In Souvenir gooit hij het over een andere boeg en laat hij één van de grande dames van de Europese cinema, Isabelle Huppert, schitteren in haar rol waarvoor ze ook zelf zingt.

regie: Bravo Defurne / drama / met: Isabelle Huppert, Kévin Azaïs, Johan Leysen / België, Luxemburg, Frankrijk 2016, 90 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

3,00 sterren

Gemiddelde waardering: 3,00 sterren

M.J.M. Regouin

5 sterren

Aardig spel, flinterdun verhaaltje, weinig om het lijf

bekijk reacties (1)

Recensies

BN De Stem

- >3,0 sterren
"Krachtige Isabelle Huppert kan ook goed zingen"

Parool

- >3,0 sterren
"De sprankeling tussen Huppert en Azais biedt het grootste plezier"

Trouw

- >3,0 sterren
"Huppert is prachtig als de eenzame diva"

Telegraaf

- >3,5 sterren
"Weer een feestje om deze Franse steractrice te zien excelleren"

Filmkrant

- >3,5 sterren
"Huppert bewijst zich opnieuw als fenomenale actrice"

bekijk recensies (5)