Terug

Beast | laatste voorstelling

Michael Pearce

ma 16 jul 2018 21:10 tot 23:10  |  Cinema zaal 1


In een kleine, gesloten gemeenschap op het eiland Jersey probeert de 27-jarige Moll zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken.

Ook als Pascal verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter hem staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller.

Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

regie: Michael Pearce / psychologisch, thriller / met: Jessie Buckle, Johnny Flynn, Geraldine James / Verenigd Koninkrijk 2017, 107 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Onder de sprookjesachtige oppervlakte van Beast loert vanaf het begin een heus monster."

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Regisseur Michael Pearce weet met de karakterstudie van Moll lange tijd te intrigeren."

NRC

- >3,0 sterren
"Een beetje sprookjesachtig, met heldere kleuren, felle emoties en dubbelzinnige dromen, maar vooral zo’n thriller die zijn best doet je steeds op het verkeerde been te zetten, en daar aardig in slaagt."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Lang niet iedere toeschouwer zal zo snel van vertrouwen zijn als Moll. En dat is nou net wat de Britse psychothriller Beast zo interessant maakt."

Parool

-
"Het doorleefde spel van Jessie Buckley en Johnny Flynn en de zinnenprikkelende schets van hun liefde voor elkaar en de natuur maken Beast tot een fraai en meeslepend drama."

bekijk recensies (5)