Terug

Beauty & Decay

Annekatrin Hendel

wo 22 jan 2020 19:20 tot 20:45  |  Cinema zaal 2

In dit liefdevolle portret introduceert filmmaker Annekatrin Hendel een man die alom bekend staat als de meest onverzettelijke uitsmijter van Europa: Sven Marquardt. Hij houdt niet alleen de wacht bij de deur van de beruchte technoclub Berghain, maar is ook een alom gerespecteerd fotograaf. Hij begon zijn fotografiecarrière in het Oost-Berlijn van de jaren ‘80, de jaren vóór de val van de Muur. Hij legde de geheel eigen punk-subcultuur van dat deel van de stad vast in sterk expressieve zwart-wit foto's vol erotiek, nonchalance en vuil.

In de film wordt hij herenigd met twee van zijn beste vrienden: zijn favoriete model Dominique Hollenstein (Dome) en collega-fotograaf Robert Paris. Als er iets duidelijk wordt dan is het wel dat de Oost-Berlijnse punkscene van die jaren weinig gemeen had met die in het Westen, waar het vaak alleen om uiterlijkheden draaide. In Oost-Berlijn was deze subcultuur authentiek, ruw en radicaal.

regie: Annekatrin Hendel / documentaire / Duitsland 2019, 79 min. / Duits gesproken / Engels ondertiteld

special: Cracking the frame, Woensdagdocu

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon