Terug

Being Frank: The Chris Sievey Story

Steve Sullivan

wo 24 apr 2019 19:20 tot 21:15  |  Cinema zaal 2

In 2014 maakte Lenny Abrahamson de speelfilm Frank. Een film gebaseerd op het merkwaardige leven van Chris Sievey (1955) - een man met één grote ambitie: popartiest worden. Maar wat hij ook probeerde, niets sloeg aan. Eind jaren ’70 is er dan een kruimeltje succes met de ongecompliceerde punk van zijn band The Freshies. Maar Sievey wilde groter succes en verzon daartoe de vreemdste promotiestrategieën. Met één werd hij beroemd: Frank Sidebottom, de man met het grote hoofd van papier maché.

Aanvankelijk speelde Sidebottom alleen een rol in videoclips en tijdens optredens van The Freshies, maar al snel ging dit figuur een eigen leven leiden, wat leidde tot tv-optredens en zelfs een eigen band: de Oh Blimey Big Band. Niemand wist wie er onder het hoofd van Sidebottom schuilging en dat bleef zo tot Sievey in 2010 overleed.

Filmmaker Steve Sullivan brengt in deze fascinerende documentaire het leven van Sievey in beeld. Hij sprak o.a. met familie en vroegere bandleden, en kreeg toegang tot Sievey's privéarchief.

regie: Steve Sullivan / documentaire / Groot-Brittannië 2018, 100 min. / Engels gesproken / geen ondertiteling

special: Cracking the frame, Woensdagdocu