Terug

Best of Go Short on Tour 2016

wo 20 apr 2016 19:15 tot 20:45  |  Cinema zaal 2

Van 6 t/m 10 april zijn op Go Short meer dan 300 van de beste recente korte films uit heel Europa vertoond. Na afloop van het festival gaat Go Short direct op tour met een topselectie uit het programma. Een programma met films door de programmeurs samengesteld als overzicht van de sterkste films in competitie. Het is Engels gesproken of ondertiteld.

Thanks for dancing
Een levenslange relatie komt ten einde. We volgen twee voormalig atleten, nu bejaard, tijdens hun laatste winter samen.
Henrik Martin Dahlsbakken / fictie / Noorwegen / 19 min.

Sunday Lunch
Zondag. Tijdens de lunch observeert James zijn familie. Ze stellen hem vragen, maar luisteren niet naar zijn antwoord. Ze geven hem advies dat ze zelf niet opvolgen. Ze strelen hem, ze slaan hem. Maar het is niet erg, want het is de lunch op zondag.
Céline Devaux / animatie / Frankrijk / 14 min.

Tarikat
Dit visuele gedicht toont de eindeloze tocht naar verlichting. Geroepen door een mystieke droom komt Derya terecht in een wereld van de Islamitische Soefi traditie. Door hypnotiserende bewegingen en opzwepende ritmes vermengen de zielen zich in een oceaan van stilte.
Jasmijn Schrofer / documentaire / Nederland / 17 min.

The Meadow
In een droog, verlaten landschap graast een kudde vee, vergezeld door honden. Ze worden in de gaten gehouden door cowboys. Na verloop van tijd toont deze ogenschijnlijk vreedzame plek haar ware gezicht - terwijl de koeien hun dag eindigen zoals hij begon.
Jela Hasler / documentaire / Zwitserland / 9 min.

Edmond
Een excentriek persoon met kannibalistische neigingen glipt door de vloer van het verleden en door de diepste gronden van zijn ziel om op zoek te gaan naar zelfbegrip.
Nina Gantz / animatie / Verenigd Koninkrijk / 9 min.

Millions of tears
Een ontmoeting tussen een man in de zestig en een jonge vrouw in een leeg snelwegrestaurant. De vrouw ziet er bij binnenkomst moe uit, teneergedrukt door de rugzak die gevuld is met haar hele leven. De man biedt haar een lift aan en zij accepteert.
Natalie Beder / fictie / Frankrijk / 22 min.

Duur:   90 minuten

special: Best of Go Short on Tour