Terug

Best of Go Short on Tour 2017

wo 12 apr 2017 19:15 tot 20:35  |  MK2zaal (theaterzaal)

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Dit jaar viert het festival zijn negende editie met meer dan 250 van de beste recente korte films vertoond uit heel Europa. Na afloop komt Go Short op bezoek bij Chassé Cinema met een topselectie uit het festivalprogramma, waaronder The Beast (winnaar juryprijs op het Film Festival Cannes) en Batrachian’s Ballad (winnaar Gouden Beer op het Berlin International Film Festival).

De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Programma – woensdag 12 april 2017, 19.15 uur

 • The Beast -Een te snel aangenomen baan op een bouwplaats bezorgt een graafmachinebestuurder kopzorgen: om de voogdij over zijn kind te behouden en het legale sloopwerk gedaan te krijgen, zal hij een ongewilde getuige moeten lozen.
  regie: Miroslav Sikavica / fictie / Kroatië 2016, 15 min.

 • Wednesday with Goddard - Een persoonlijke zoektocht naar verlichting leidt tot romantiek en wanhoop.
  regie: Nicolas Ménard / animatie / Verenigd Koningrijk 2016, 5 min.

 • Batrachian’s Ballad -Wat zigeuners en kikkers gemeen hebben, is dat ze nooit ongezien of onopgemerkt blijven. Deze documentaire, waarin kunst wordt geïntegreerd met de filmische vertelling, gaat op in de realiteit van hedendaags Portugal, als een vorm van spreken over xenofobisch gedrag.
  regie: Leonor Teles / documentaire / Portugal 2016, 11 min.

 • Pussy - Een jong meisje is een avond alleen thuis. Ze besluit zichzelf te trakteren op een fijne solo genotssessie, maar niet alles gaat volgens plan.
  regie: Renata Gasiorowska / animatie / Polen 2016, 8 min.

 • Dreaming of Baltimore -Vrijheid betekent maar één ding voor Akro: door de straten rijden op zijn crossmotor, met het voorwiel gericht naar de hemel. Maar deze nacht laat de motor hem in de steek.
  regie: Lola Quivoron / fictie / Frankrijk 2016, 26 min.

 • A Brief History of Princess X -Het verhaal van beeldhouwer Constantin Brancusi's beruchte beeld 'Princess X', een futuristische bronzen fallus die eigenlijk een buste is van Maria Bonaparte, Napoleon's evenzo beruchte verre achternicht.
  regie: Gabriel Abrantes / fictie / Verenigd Koningrijk, Portugal, Frankrijk 2016, 7 min.

special: Best of Go Short on Tour

Arrangementen