Terug

Best of Go Short on Tour 2019

ma 27 mei 2019 19:30 tot 20:55  |  Cinema zaal 2

Van 3 t/m 7 april worden op International Go Short - International Film Festival Nijmegen meer dan 300 van de beste recente korte films uit heel Europa vertoond. Na afloop van het festival gaat Go Short direct op tour met een topselectie uit het programma, dat u op 27 mei 2019 ziet in Chassé Cinema.
 
The Flood is Coming
Een kluizenaar probeert zich voor te bereiden op een overstroming, maar hij wordt afgeleid door zijn luidruchtige buurman: zijn eigen linkeroog. The Flood is Coming verkent de groeiende angst voor de toestand van de natuur en onze plaats daarin.
regie: Gabriel Böhmer / animatie 2018 / Verenigd Koninkrijk / 9 min

Yulia & Juliet
In een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. Wanneer één van hen vrij komt, weten zij niet hoe hiermee om te gaan en zoeken beiden naar een oplossing, met tragische consequenties…
regie: Zara Dwinger / fictie / Nederland / 12 min

Operation Jane Walk
Tom Clancy’s The Division is een populair computerspel dat speelt in post-apocalyptisch New York. De bebouwing ligt gedeeltelijk in puin, overal staan verlaten auto’s en op straat heerst wetteloosheid. Dit grimmige stadslandschap, dat alleen in volledige gevechtsuitrusting betreden kan worden, vormt het decor van Operation Jane Walk.
regie: Robin Klengel en Leonhard Müllner / documentaire / Oostenrijk / 16 min

Excuse Me, I’m Looking for the Ping-Pong Room and my Girlfriend
Na een ruzie loopt Aarons vriendin boos de kamer uit. Aaron gaat op zoek, maar kan ze nergens vinden. Hij komt terecht in een bizarre wereld van een wellness in de Alpen en is niet meer zo zeker of hij naar haar zoekt of naar zichzelf.
regie: Bernhard Wenger / fictie / Oostenrijk, Zweden, Duitsland 2018 / 23 min

The Golden Legend
Tijdens een luie zomerdag in het Spaanse dorpje Montánchez vermaken mensen van alle leeftijden zich bij het buitenzwembad. Het is een bijna utopische beeld van de gemeenschap, onder de verheven, waakzame blik van Onze Lieve Vrouw van Troost. Terwijl conflicten, agressie, rivaliteiten en vijandigheden een siësta houden, nemen de dorpelingen een welverdiende pauze.
regie: Chema García Ibarra en Ion de Sosa / fictie / Spanje 2018 / 11 min

special: Filmfestivals