Terug

Best of IDFA on Tour 2017-2018

zo 18 mrt 2018 11:00 tot 17:30  |  Cinema zaal 1

IDFA (kort voor International Documentary Filmfestival Amsterdam) presenteert jaarlijks een programma met zo'n 300 creatieve documentaires en interactieve documentaire projecten. Het beste van het festival komt in maart naar Chassé Cinema:

Amal - Openingsfilm IDFA 2017
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

regie: Mohamed Siam / documentaire / Egypte, Libanon, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, Qatar 2017, 83 min. / Arabisch gesproken / Nederlands ondertiteld

As we’re told - winnaar van de IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

regie: Erik Holmström en Fredrik Wenzel / documentaire / Zweden 2017, 28 min. / Zweeds gesproken / Nederlands ondertiteld

Piripkura - winnaar van de Human Right Award IDFA 2017
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

regie: Renata Terra, Bruno Jorge en Mariana Oliva / documentaire / Brazilië 2017, 81 min. / Portugees gesproken / Nederlands ondertiteld

The other side of everything - winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat. 

regie: Mila Turajlic / documentaire / Servië, Frankrijk, Qatar 2017, 104 min. / Servisch gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Filmfestivals, Best of IDFA

Programma

11.00 - 12.25 uur Amal
12.25 - 13.30 uur lunch
13.30 - 14.00 uur As we're told
14.00 - 15.20 uur Piripkura
15.20 - 15.45 uur pauze
15.45 - 17.30 uur The other side of everything

Arrangementen

Lunch arrangement IDFA on tour

Lunch arrangement IDFA on tour

Geniet in Front van onze speciale lunchaanbieding tijdens IDFA. Soep en een broodje naar keuze van de lunchkaart inclusief koffie of thee.