Terug

Binnen de muren

Troy Gazan

zo 5 jan 2020 14:30 tot 16:45  |  Kinlyzaal

Binnen de Muren gaat over het leven van een bewaarder vroeger in de iconische koepelgevangenis in Breda. Militair Ton Mink verruilde het leven op zee voor het leven binnen de muren in de gevangenis. Als 25-jarige man komt hij in een regime terecht van lang gestraften met een ernstig gebrek aan controle van het personeel. Na twee jaar werken onder enorme spanning wordt de situatie onhoudbaar. De Koepel wordt noodgedwongen leeg geruimd en het regime veranderd naar kort gestraften. De bewaarders hebben het nu voor het zeggen en behouden streng de controle met de gummistok. Al snel wordt de Koepel in Breda bekend in heel penitair Nederland en de vrees voor veel gedetineerden. Samen met oud collega’s kijkt Ton terug op zijn carrière van 34 jaar vol met ups en downs, zwaaiende gummistokken en dwalende Duitsers.

regie: Troy Gazan / documentaire / met: Yaron Mesika, Simon Boterkooper, Lorenzo Dessi en Rudolf Conquet / Nederland 2019, 56 min / Nederlands gesproken

special: Binnen de muren

Q&A op 3 jan 2020!

Bij de voorstelling van 3 jan 2020 zijn Huub van ’t Westeinde (ex beveiliger) Bart Molenkamp (voormalig directeur) en Troy Gazan (filmmaker) aanwezig voor een Q&A!