Terug

Binti 8+

Cinekid on Tour

Film
za 19 okt 2019 10:30 tot 12:00  |  Cinema zaal 2

Een kleurrijke, liefdevolle, humoristische familiefilm die gaat over het volgen van je dromen.

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar vader Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn "Red de Okapi Club", rijpt er bij haar een perfect plan: haar vader moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven.

Winnaar Beste Film J.E.F. Festival 2019

Jurycommentaar Beste Film J.E.F. 2019:

 “De film is bijzonder actueel, niet enkel vanwege het element ‘vloggen’ maar ook vanwege de problematiek van de ‘sans papiers’. Met energie en inzet kan je als kind de wereld wel degelijk beïnvloeden. Dit dramatische element wordt gekoppeld aan een positieve boodschap. Een verdiende winnaar waarin goed wordt geacteerd - het spelplezier spat ervan af.”

regie: Frederike Migom / België 2019, 90 minuten / Nederlands gesproken

 

special: kinderfilm

Makersdoos & installaties

In de herfstvakantie van ma 14 t/m vr 18 okt kunnen de kids voor en na de film aan de slag met knutselspullen uit de Makersdozen en twee multimediale installaties. 

Recensies

VPRO Cinema

- >3,0 sterren
"Serieuze problematiek met een feelgoodtoon"

De Morgen

- >3,0 sterren
"Lijkt soms bewust naïviteit boven realisme te verkiezen"

HUMO

- >3,0 sterren
"Het mooie is de complexloosheid waarmee u in de leefwereld van Binti wordt getrokken"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,75 per stuk.