Terug

Bohemian Rhapsody | Belcrum Bios @Podium Bloos

Bryan Singer

Leeftijd-12
Discriminatie
Drugs
di 3 mrt 2020 20:00 tot 22:20  |  Externe locatie: @Podium Bloos

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

regie: Bryan Singer / drama, biografie, muziek / met: Rami Malek, Mike Meyers, Aiden Gillen / Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk 2018, 135 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios