Terug

Broers

Bram Schouw

di 20 jun 2017 14:05 tot 16:00  |  Cinema zaal 2

De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Tijdens hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe.

Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd. Het wordt tijd voor Lukas om zijn eigen weg te kiezen - een belangrijk moment dat het begin is van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Broers is de eerste lange speelfilm van de hand van regisseur Bram Schouw, die eerder hoge ogen gooide met zijn korte film Sevilla, waarmee hij een Gouden Kalf voor de Beste Korte Film won in 2012.

regie: Bram Schouw / drama / met: Jonas Smulders, Niels Gomperts / Nederland 2017, 100 min. / Nederlands en Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Bram Schouw bewijst opnieuw zijn instinct voor balans"

Trouw

- >3,0 sterren
"Schouw filmt ingetogen, bedachtzaam, met oog voor de omgeving"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Dromerige, sfeervolle roadmovie"

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Broers blijft tot het einde boeien met deze verstilde, verzorgd in beeld gebrachte karakterstudie van twee botsende broers"

BN De Stem

- >3,0 sterren
"Mooie, gelaagde rol van Smulders als introverte kleine broer"

bekijk recensies (5)