Terug

Buoyancy + Q&A met Bredase filmmaker Roel Leijten

Roel Leijten

Leeftijd-16
wo 15 jan 2020 20:30 tot 23:00  |  Kinlyzaal

Amelia Anderson is een ambitieuze studente die bezig is met het afronden van haar studie Moderne Sociologie. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech-ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Hij presenteert zijn laatste project: een low-budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de wereld.  Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat langdurige eenzaamheid met een mens kan doen op sociaal-psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër, komt ze erachter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Buoyancy is het speelfilmdebuut van Roel Leijten, een Bredase filmregisseur die tevens ook het scenario heeft geschreven. Door middel van een crowdfundingactie en een bijdrage vanuit de Provincie Noord-Brabant heeft hij een sci-fi thriller gemaakt die losjes is geïnspireerd op de Deense duikbootmoord uit 2017.

regie: Roel Leijten / drama / Nederland 2019, 112 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Q&A met filmmaker

Na afloop van de film zal er een Q&A plaatsvinden met de Bredase filmmaker Roel Leijten

Arrangementen

Film & Front

Film & Front

Op di, wo & do in het seizoen 2019/2020 hebben we een actie voor cinemabezoekers. Zij kunnen voor € 15,50 twee bowls + koffie, thee of cappuccino reserveren bij een filmticket. Dit is voor 1 persoon