Terug

Summer 1993

Carla Simon Pipó

zo 13 aug 2017 21:05 tot 22:55  |  Cinema zaal 1

In de zomer van 1993 overlijden de ouders van de zesjarige Frida. Ze verhuist naar het Catalaanse platteland om bij haar oom en tante te gaan wonen. Het plattelandsleven is een uitdaging voor Frida aangezien ze het bruisende Barcelona gewend is. Daarnaast heeft ze nu ook een nieuw zusje waar ze rekening mee moet houden.

Frida is ervan overtuigd dat weglopen de beste oplossing zou zijn voor haar problemen. Toch doet het nieuwe gezin er alles aan om routine in hun leven te brengen. Familie-uitjes, zoals het zwembad, samen koken of luisteren naar jazzmuziek in de tuin, deze momenten zorgen ervoor dat het gezin hecht wordt. Langzaamaan beseft Frida dat ze zal blijven en dat ze zich moet aanpassen aan de omgeving.

Summer 1993 is het speelfilmdebuut van de Spaanse regisseuse Carla Simon Pipó. Tijdens het Berlin International Film Festival in 2017 won Carla Simon Pipó de ‘Best First Feature Award’ en de ‘Grand Prix of the Generation Kplus International Jury’.

regie: Carla Simon Pipó / drama / met: Laia Artigas, Paula Blanco / Spanje 2017, 99 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"De film maakt invoelbaar hoe complex, maar vooral hoe cruciaal het is om kinderen 'met bagage' een stabiel huis te bieden"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Erg knap, hoe uit de verschillende gezichten van de jonge actrice een getraumatiseerd personage wordt gekneed"

bekijk recensies (2)