Terug

Chez Nous | landelijke première

Lucas Belvaux

do 20 apr 2017 16:20 tot 18:20  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3
Pauline is een thuisverpleegster die werkt tussen Lens en Rijsel. Ze ontfermt zich alleen over haar twee kinderen en haar oude vader die vroeger in de metaalindustrie werkzaam was. Ze is zeer toegewijd en genereus en heel graag gezien bij haar patiënten die op haar rekenen. Enkele leiders van een extremistische partij ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze stellen haar voor hun kandidaat te worden voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
 
Belgisch regisseur Lucas Belvaux (1961) speelde onder andere naast Isabelle Huppert in het literair drama Madame Bovary (Claude Chabrol, 1991) alvorens hij in begin jaren '90 begon met regisseren. Zijn trilogie Un couple épatant, Cavale en Après la vie  won de prestigieuze 'Prix Louis-Delluc'.
 
regie: Lucas Belvaux / drama / met: Émilie Dequenne, André Dussolier, Guillaume Gouix / België, Frankrijk 2017, 114 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld
 
 

Recensies

Filmtotaal

- >3,5 sterren
"Een geslaagd Frans drama over de vat die het populisme kan hebben op de vertwijfelde burger"

Filmkrant

- >3,0 sterren
"Belvaux weet op een inzichtelijke wijze de grip van populisme op de bevolking te verbeelden"

NRC

- >3,0 sterren
"Zo direct politiek geëngageerd als Chez nous van de Frans-Belgische regisseur Lucas Belvaux zijn films maar zelden"

Trouw

- >3,0 sterren
"Populistische partijen spreken zelfs 'linkse' mensen aan"

"Door het accent te leggen op Pauline's politieke bewustwording - en haar liefdesleven - en niet op de partijmachinaties van de RNP, vermijdt Belvaux dat de film een eendimensionaal politiek pamflet wordt."

bekijk recensies (4)

Arrangementen