Terug

Christo: Walking on Water | landelijke première

Andrey Paounov

Alle-leeftijden
Grof-taalgebruik
do 23 mei 2019 16:25 tot 18:20  |  Cinema zaal 3

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The floating piers.

Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld. Ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid.

De energieke en liefdevolle documentaire Christo: walking on water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

regie: Andrey Paounov / documentaire / met: Christo / Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Verenigde Arabische Emiraten 2018, 105 min. / Engels, Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld

bekijk deze film ook via picl

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"De filmmaker had best iets meer mogen laten zien van het gesteggel tussen kamp-Christo en de Italiaanse autoriteiten die zich dreigen te verslikken in hun prestigeproject."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Andrey Paounov schetst in Christo: Walking on Water een geestig portret van de Bulgaarse kunstenaar"

Parool

-
"Andrey Paounov had geluk dat de belangstelling zo overweldigend groot was, want daardoor ontstaan er veel spanning en stress."

NRC

- >3,0 sterren
"Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld"

bekijk recensies (4)