Terug

Christo: Walking on Water | landelijke première

Andrey Paounov

Alle-leeftijden
Grof-taalgebruik
do 23 mei 2019 16:25 tot 18:20  |  Cinema zaal 3

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The floating piers.

Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld. Ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid.

De energieke en liefdevolle documentaire Christo: walking on water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

regie: Andrey Paounov / documentaire / met: Christo / Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Verenigde Arabische Emiraten 2018, 105 min. / Engels, Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld