Terug

Climax | Bredase première

Gaspar Noé

Leeftijd-16
Drugs
Eng
Geweld
Grof-taalgebruik
Seks
ma 11 feb 2019 21:20 tot 23:05  |  MK2zaal (theaterzaal)

Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de Verenigde Staten. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Dan loopt alles compleet uit de hand. Alle stadia als in Dante’s hel worden doorlopen, met een sensuele, filmische energie zoals waarschijnlijk alleen regisseur Gaspar Noé die kan creëren. Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt.

Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt; decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch. Regisseur Gaspar Noé overtreft zichzelf en maakte een film die alles wat je het afgelopen jaar zag in zijn schaduw stelt. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes.

regie: Gaspar Noé / drama / met: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub / Frankrijk 2018, 95 min. / Frans, Engels geproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Briljant geschoten koortsdroom"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"In Climax tergt regisseur Gaspar Noé de kijker net zo lang tot die gaat verlangen naar excessen."

NRC

- >4,0 sterren
"Het resultaat is een alert soort vervreemding, een argwanende trance: je zet je mentaal continu schrap. En zo spoel je landinwaarts in Gaspar Noé’s tsunami."

Trouw

- >4,0 sterren
"Het is een jong en kleurrijk gezelschap met een fantastische energie. Zelden is er in een film zo'n spetterende dans-show weggegeven als in Gaspar Noé's 'Climax'."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Bijna hypnotiserende film, die uitdraait op een even zinderende als fascinerende ’bad trip’."

Parool

-
"Het is dus een echte, onverdunde en knettergekke Noé."

bekijk recensies (6)