Terug

Coureur | laatste voorstelling

Kenneth Mercken

Leeftijd-12
Drugs
Geweld
Grof-taalgebruik
zo 2 jun 2019 11:00 tot 12:45  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)

Als zoon van een profwielrenner groeit Felix op in het wielercircuit van Vlaanderen. Het is een besmettelijk milieu, gekenmerkt door geweld, alcohol en competitiedrang. Felix sluit zich aan bij een semiprofessioneel team in Italië. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix' zwakke gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

In dit semi-autobiografische speelfilmdebuut duikt de Vlaamse scenarist en regisseur Kenneth Mercken in zijn eigen wielerverleden. Dat levert een kritische blik op van het wielrenwereldje rond de millenniumwisseling.

regie: Kenneth Mercken / drama / met: Niels Willaert, Koen de Graeve, Karlijn Sileghem, Fortunato Cerlino / België, Italië 2019, 96 min. / Nederlands, Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"De zwijgzame personages en eenvoudige vertelwijze maken de film wat statisch, maar tegenover dat gebrek aan spanning staat het doorvoelde, overtuigende verhaal."

Parool

-
"Felix moet zijn betere ik worden, maar trekt zijn eigen plan"

BN DeStem

-
"De wielersport als het voorportaal van de hel"

bekijk recensies (3)