Terug

La La Land

Damien Chazelle

do 12 jan 2017 16:00 tot 18:15  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3


In het romantische en kleurrijke La La Land valt de matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Ze stimuleren elkaar om hun dromen na te jagen, maar wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. Is hun liefde sterk genoeg om teleurstellingen, compromissen en lange periodes zonder elkaar te doorstaan?

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

De film werd genomineerd voor maar liefst 14 oscars, een recordaantal, en wist er 6 te verzilveren:

- Oscarwinnaar Beste Actrice (Emma Stone)
- Oscarwinnaar Beste Regie (Damien Chazelle)
- Oscarwinnaar Beste Cinematografie (Linus Sandgren)
- Oscarwinnaar Beste Muziek
- Oscarwinnaar Beste Song (City of Stars)
- Oscarwinnaar Beste Production Design

Regisseur Damien Chazelle maakte zijn grote doorbraak in 2014 met Whiplash, over een beloftevol en ambitieus jazzdrummer. De film werd bekroond werd met maar liefst 46 filmprijzen en 77 nominaties en won o.a. de Oscar voor beste mannelijke bijrol en Oscar voor beste geluid.

regie: Damien Chazelle / komedie, drama, musical / met: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend / VS 2016, 126 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

3,63 sterren

Gemiddelde waardering: 3,63 sterren

Desiderius van Gastel

5 sterren

Verrassende film die de feelgood sfeer van de dansfilms uit de vroege vorige eeuw goed combineert met een cinemagrafisch prachtige weergave. Ondanks het flinterdunnestandaard verhaaltje weet deze film, zeker mede dankzij de knappe acteerprestaties van zowel hoofd- als l bijrollen, van het begin tot het einde te boeien.

H.E.L.M.A.B.U.Z.I.N.K.@.G.M.A.I. Buzink

5 sterren

Boeiende, originele film. Geen 5 sterren vanwege een wat langdradig gedeelte zo ongeveer op 3/4 van de film. Maar enorm genoten.

M. Kirkova

5 sterren

Prachtig

J. Dwars

5 sterren

In de omschrijving van de film was niet echt duidelijk aangegeven dat de film een soort musical was. We houden niet van musicals, dus dat was wel een tegenvaller.

L. Theuns

5 sterren

Erg slecht, waardoor we veel gelachen hebben.

C.M. De Grijp

5 sterren

goed

B.S. Joosse

5 sterren

Heerlijke en prachtige film! Een ode aan de grote musicals als "An American In Paris" en "Singing In The Rain", een ode aan de magie van de film en jazzmuziek, een ode aan Hollywood en LA. Twee prachtige acteurs in de hoofdrollen (Emma Stone en Ryan Gosling). En ook een bitter-zoet romantische film over liefde en ambitie en hoe die twee elkaar in de weg kunnen zitten.

Bogaers

5 sterren

vrolijk en humoristisch en positief vol vertrouwen naar de toekomst

bekijk reacties (8)

Recensies

BN DeStem

- >5,0 sterren
"Nu al een klassieker"

"Ook wie niet per se van filmmusicals houdt, zal zeker ingepakt worden door La La Land. De romantische ode aan de liefde van regisseur Damien Chazelle (die eerder furore maakte met de jazzhorrorfilm Whiplash) is afwijkend genoeg om vrijwel alle clichés uit het genre te vermijden. (...) La La Land is een feest om naar te kijken. De dansnummers en de zang van twee op dit terrein niet ervaren acteurs werken aanstekelijk. Deze film wordt een onvervalste klassieker."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De meest nostalgische film van het jaar is tegelijk een waarschuwing dat alleen het heden telt."

"Een goede musical tilt je op en haalt je tijdelijk uit de echte wereld van onontkoombare treurnis en dagelijkse dompers. La La Land slaagt daar glorieus in."

Telegraaf

- >5,0 sterren
"Uitbundig én weemoedig"

"Zijn de dromen van hun personages ijdel? Wanneer moet je wakker worden en de realiteit aanvaarden zoals hij is? Hun teleurstellingen en de compromissen die Mia en Sebastian denken te moeten sluiten met het leven, zijn invoelbaar en eigentijds. Maar met een beetje filmmagie die ook het onmogelijke mogelijk maakt, zingen en dansen zij zich in La La Land los van die alledaagse werkelijkheid. Op een schaamteloos romantische, licht weemoedige, maar vooral ook buitengewoon hartveroverende manier."

Trouw

- >5,0 sterren
"Dit is Hollywood op z'n best: wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn eigen rijke geschiedenis"

"Wie voor de verandering zingend en dansend het filmtheater wil verlaten, moet naar deze onvervalst romantische musical die er geen enkele moeite mee heeft om te laten zien dat Emma Stone en Ryan Gosling geen perfecte zangers en dansers zijn. Doet er ook niet toe. Sterker nog: het maakt de film alleen maar beter (...) "Dit is Hollywood op z'n best: wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn eigen rijke geschiedenis. Nostalgisch in de keuze voor choreografie en decors, die Los Angeles laten zien als één grote filmset. Eigengereid en modern in het avontuur dat de personages beleven, over het verstrijken van de seizoenen van een romantische verhouding."

VPRO

- >4,0 sterren
"Heerlijke musical"

bekijk recensies (5)