Terug

De Blauwe Maagd + Making Of en nagesprek

Tim Klok

Leeftijd-12
wo 27 mrt 2019 19:30 tot 21:05  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)

De Provence, jaren zestig. Het Nederlandse echtpaar Thomas en Nathalie komt aan in het Middeleeuwse bergdorpje Les Cordeliers. Tien jaar geleden vierden ze hier hun huwelijk en ze zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar. Het dorp lijkt verlaten en Thomas gaat in zijn eentje op onderzoek uit. Wanneer hij een oudere man in Middeleeuwse kleding tegenkomt, wordt de man meteen neergeschoten met een pijl. Thomas snelt terug naar het dorpsplein, maar Nathalie is verdwenen.

Wanhopig rent Thomas door de straten van het dorp en opeens wordt hij een donkere woning in getrokken, waar een aantal vervaarlijk ogende Fransmannen op hem staan te wachten. Nathalie blijkt ontvoerd te zijn door Les Jacobins, een naburig dorp waarmee de Cordeliers al eeuwen in een vete zijn verwikkeld. De Jacobins hebben onlangs een beeld uit de kerk van de Cordeliers gestolen, genaamd De Blauwe Maagd, en nu gaan ze het beeld terughalen: goedschiks of kwaadschiks. Ze stellen Thomas voor de keuze: als hij zijn vrouw ooit nog wil terugzien, zal hij de kant van de Cordeliers moeten kiezen in deze vete. Thomas gaat akkoord, maar wat hij daarmee op het spel zet, wordt hem pas duidelijk als het te laat is.

regie: Tim Klok / drama / met: Pierre Bokma, Sytske van der Ster, Léonard Barkley en Tatiana Chiline / Frankrijk 2018, 34 min. / Nederlands en Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

making-of & nagesprek

Na afloop van de film vertonen we de making-of en vindt er een nagesprek plaats met regisseur Tim Klok, actrice Sytske van der Ster, scenarist Joeri Pruys en producenten Carl van de Wetering en Puck Mickers.