Terug

De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen (AL)

Freek Quartier, Jens Møller

Alle-leeftijden
wo 26 dec 2018 12:30 tot 14:00  |  Cinema zaal 2

Hallo meneer de Uil, waar brengt u ons naar toe? Naar Fabeltjesland?

Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en Ed & Willem Bever zijn terug! In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven.

Juffrouw Ooievaar organiseert een picknick, maar deze dreigt in het water de vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een nieuwe gast: Peter Panda, de neef van Droes de Beer. Stoffel de Schildpad heeft een bijzondere wens; hij wilt leren vliegen. Ed & Willem Bever weten daar wel op.

En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken?

Een feest van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

regie: Freek Quartier, Jens Møller / kinderfilm, animatie / met de stemmen van: Georgina Verbaan, Elsje Scherjon, Armin van Buuren, Richard Groenendijk, Loes Luca / Nederland 2018, 83 min. / Nederlands gesproken

special: kinderfilm

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Energieker en sneller dan het origineel. De decors ogen fleurig en fris, de dialogen hebben iets meer vaart dan voorheen."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.