Terug

De terugkeer van het paradijs | voorfilm

Jeroen Neus en Carine van Vugt

di 6 dec 2016 19:00 tot 19:28  |  MK2zaal (kleine theaterzaal)

Wat is jouw favoriete zonde? Die vraag staat centraal in de muzikale roadmovie van filmmakers Carine van Vugt en Jeroen Neus. Zij volgden een groep kunstenaars op weg naar Madrid, naar de plek waar het schilderij ‘de tuin der lusten’ van Jeroen Bosch hangt.

De film is gemonteerd als een drieluik en volgt de muzikanten van Calefax, Cappella Pratensis en de New Royal Flaminga Band. Ook zien we de wonderlijke schepsels van kunstenaar Sjon Brands, gemaakt van afvalmateriaal en veren. Zij reizen in een indrukwekkende hoeveelheid houten kisten, mee door Europa. Een verslag van  de reis van de kunstenaars en tegelijker tijd een zoektocht naar de verschillende opvattingen over het paradijs en de zonden in Europa.

Deze film is onderdeel van het project Bosch y Bosco, een cultureel uitwisselingsprogramma dat de reis volgt die het drieluik van Jeroen Bosch destijds heeft afgelegd.

Lumineus, Carine van Vugt en Jeroen Neus

LET OP: Deze film wordt als voorfilm vertoond bij de Exhibition on Screen film The curious world of Hiernonymus Bosch.
Kaarten voor The curious world of Hiernonymus Bosch geven toegang tot deze voorfilm. Kaarten voor de voorfilm zijn niet los verkrijgbaar.