Terug

Degas: Passion For Perfection

David Bickerstaff

di 19 mrt 2019 19:30 tot 21:05  |  Cinema zaal 1

Laat u meenemen naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge, wiens grote collectie van Degas' werk het meest representatief is van heel Groot Brittannië. Met exclusieve toegang tot zeldzame en diverse werken, vertelt deze documentaire het fascinerende verhaal van Degas' drang naar perfectie door het experimenteren met nieuwe technieken en het bestuderen van meesters uit het verleden.

Soms gefrustreerd door zijn eigen falen, werd Degas geconsumeerd door obsessieve principes en verslechterende ogen, maar zijn vastberadenheid om het alledaagse leven vast te leggen was merkbaar in al zijn werk. Omdat hij nooit volledig tevreden was werden veel van Degas' tekeningen en sculpturen privé bewaard tijdens zijn leven. Na grondig onderzoek kunnen deze werken bewonderd worden en gelden ze als sommige van zijn meest prachtig gedetailleerde en expressieve werken in de moderne tijd.

Door gebruik te maken van geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late 19e eeuw. Een ontdekkingstocht naar de complexe werken van het artistieke brein van Degas.

regie: David Bickerstaff / documentaire / 85 minuten / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Arts in cinema