Terug

The Glass Castle

Destin Cretton

do 2 nov 2017 15:50 tot 18:10  |  Cinema zaal 2


Jeannette Walls groeit op in een unieke familie met een kunstenares als moeder en haar excentrieke vader die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. Beïnvloed door haar dysfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier.

The Glass Castle is gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls. Voordat Walls de film voor het eerst zag, waarschuwde producent Gil Netter haar: “Mensen vinden films over zichzelf nooit leuk. Het is gewoon te raar om je eigen leven op het witte doek te zien.” Maar niets bleek minder waar: “Ik vond het fantastisch! Ik was buitenzinnig, zo blij met het resultaat!”, vertelde de schrijfster achteraf.

regie: Destin Daniel Cretton / drama / met: Brie Larson, Naomi Watts, Woody Harrelson / Verenigde Staten 2017, 127 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een verknipte versie van de Amerikaanse droom"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Ontroerend"

VPRO

- >3,0 sterren
"Liefdevolle verfilming van de gelijknamige autobiografie van journalist Jeannette Walls"

bekijk recensies (3)