Terug

Rocketman

Dexter Fletcher

Leeftijd-12
Discriminatie
Drugs
Geweld
Grof-taalgebruik
Seks
wo 3 jul 2019 21:10 tot 23:20  |  Cinema zaal 3


Genomineerd voor twee Golden Globes: Beste film - musical of comedy en Beste acteur - musical of comedy (Taron Egerton). Winnaar Golden Globe Beste acteur - musical of comedy (Taron Egerton).

Genomineerd voor vier BAFTA's: Beste Britse film, Beste acteur (Taron Egerton), Beste haar & make-up en Beste muziek. 

Genomineerd voor Oscar - Beste orginele nummer.

Taron Egerton is Elton John in Rocketman, een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. Verder o.a. met Jamie Bell als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard als Eltons moeder Sheila Farebrother.

regie: Dexter Fletcher / musical, muziek / met: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howar / Verenigd Koninkrijk 2019, 142 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een openhartige musical over de opkomst en bijna-ondergang van de artiest die in de jaren zeventig ’s werelds best verkopende popster was."

NRC

- >3,0 sterren
"De beginscène van Rocketman is ijzersterk en fungeert als raamvertelling, maar functioneert bovenal symbolisch."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Regisseur Dexter Fletcher neemt in deze wervelende rockmusical geregeld loopjes met de werkelijkheid. Dat past ook bij de theatrale opzet van zijn film, die de prachtige liedjes verweeft met een kleurrijk levensverhaal."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Beter dan Bohemian Rhapsody"

BN de Stem

-
"Regisseur Dexter Fletcher maakte van Rocketman een flitsende film, waarbij de hits van John op een inventieve wijze door het verhaal zijn verweven."

bekijk recensies (5)