Terug

Don't worry, he won't get far on foot | laatste voorstelling

Gus van Sant

ma 23 jul 2018 21:20 tot 23:20  |  MK2zaal (theaterzaal)


John Callahan bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

regie: Gus Van Sant / drama, komedie / met: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black / Verenigde Staten 2018, 113 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

3,00 sterren

Gemiddelde waardering: 3,00 sterren

José

24-07-2018

5 sterren

De film zat goed in elkaar, bracht weliswaar emoties teweeg

bekijk reacties (1)

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Phoenix zet een verrassende rol neer met een zekere lichtheid die we doorgaans weinig van hem zien."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Raskomieken in opmerkelijk gevoelige bijrollen: een slimme tactiek van een film die je herhaaldelijk flink aan het lachen maakt, terwijl er eigenlijk niets te ­lachen valt."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Een fijne Van Sant, die opvalt door de trefzekere toon en het goede spel van alleskunner Phoenix, die de knorrige Callahan speelt met een prettige mix van vastberaden hulpeloosheid en ontwapenende eigenwijsheid"

NRC

- >3,0 sterren
"Joaquin Phoenix brengt de paar ups en vooral vele downs van zijn verslaving enorm onderkoeld en geestig, zodat het drankprobleem niet sentimenteel wordt geromantiseerd."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Alleskunner Joaquin Phoenix speelt zowel fysiek als emotioneel één van zijn beste rollen als de cartoonist die zijn handicaps te lijf gaat met de helende kracht van de zwartgallige spotprent."

bekijk recensies (5)