Terug

El Presidente | landelijke première

Santiago Mitre

do 19 jul 2018 19:10 tot 21:15  |  Perfetti van Mellezaal (cinema) 3

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera. De beslissingen die hij moet nemen, zijn niet alleen van belang voor zijn politieke carrière, maar een gecompliceerde situatie met zijn dochter is bepalend voor de rest van zijn leven.

Net als in The Student (2001) zoomt de Argentijnse regisseur Santiago Mitre in El Presidente opnieuw in op politiek en persoonlijk drama. Sinds hij zich tot wonderkind van de Argentijnse cinema ontpopte met zijn debuut over een student die in het politieke kluwen van zijn universiteit (en Argentinië) verwikkeld raakt, is Mitre meester geworden in het mixen van verschillende werelden en invloedssferen. Maar met de politieke thriller El Presidente gaat hij hierin nog een stapje verder door de politieke arena langs een mysterieuze weg te betreden: hypnose.

regie: Santiago Mitre / drama / met: Ricardo Darin, Walter Andrade, Dolores Fonzi / Argentinië, Frankrijk, Spanje 2017, 114 min. / Engels, Portugees, Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

J. Hessel

21-07-2018

5 sterren

Mooi gemaakte film Het geheel vind ik wat ingewikkeld, waardoor het "verhaal" moeilijk overkomt

bekijk reacties (1)

Recensies

BN de Stem

- >3,0 sterren
"De film van Santiago Mitri gaat tekeer tegen politiek machtsmisbruik en is zeker de moeite waard voor wie van dit soort complotachtige fictie houdt."

NRC

-
"El Presidente verweeft het persoonlijke met het politieke en voegt bovendien een thrillerelement toe."

Volkskrant

-
"Puzzel over maskers en wat daaronder schuilt."

Filmkrant

-
"Uiterlijke schijn bepaalt het politieke spel in El Presidente."

bekijk recensies (4)