Terug

El Presidente | landelijke première

Santiago Mitre

vanaf do 19 jul 2018  |  Cinema zaal 1

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera. De beslissingen die hij moet nemen, zijn niet alleen van belang voor zijn politieke carrière, maar een gecompliceerde situatie met zijn dochter is bepalend voor de rest van zijn leven.

Net als in The Student (2001) zoomt de Argentijnse regisseur Santiago Mitre in El Presidente opnieuw in op politiek en persoonlijk drama. Sinds hij zich tot wonderkind van de Argentijnse cinema ontpopte met zijn debuut over een student die in het politieke kluwen van zijn universiteit (en Argentinië) verwikkeld raakt, is Mitre meester geworden in het mixen van verschillende werelden en invloedssferen. Maar met de politieke thriller El Presidente gaat hij hierin nog een stapje verder door de politieke arena langs een mysterieuze weg te betreden: hypnose.

regie: Santiago Mitre / drama / met: Ricardo Darin, Walter Andrade, Dolores Fonzi / Argentinië, Frankrijk, Spanje 2017, 114 min. / Engels, Portugees, Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld