Terug

Mademoiselle de Joncquières

Emmanuel Mouret

Leeftijd-6
Eng
wo 12 jun 2019 16:30 tot 18:30  |  Cinema zaal 1

In het Frankrijk van de 18e eeuw leidt Madame de La Pommeraye een teruggetrokken leven, ver verwijderd van de intriges aan het hof van Lodewijk XV. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op haar. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. Na een aantal jaar van volmaakt geluk is de Markies de romance beu. Gek van verdriet zint Madame de Pommeraye op revanche en ze schakelt daarbij de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid.

Het Franse kostuumdrama van regisseur en scenarioschrijver Emmanuel Mouret is gebaseerd op een verhaal uit het boek Jacques de Fatalist en zijn Meester van de 18e eeuwse Franse schrijver en verlichtingsfilosoof Denis Diderot. Mademoiselle de Joncquières is genomineerd voor zes Césars, waaronder die voor beste actrice en beste acteur en ontving twee nominaties voor een Globe de Cristal.

regie: Emmanuel Mouret / drama / met: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz / Frankrijk 2018, 109 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Mouret giet alles in een weloverwogen mise-en-scène waarin de intriges op kalme wijze worden ontvouwen.”"

Telegraaf

- >4,0 sterren
"voelt verrassend modern"

Parool

-
"geestige en spitse dialogen, waarmee Mouret zich weer als een uitstekende scriptschrijver bewijst"

Algemeen Dagblad

- >3,0 sterren
"Het zijn vooral de sterke acteerprestaties die opvallen; deze Franse sterren weten precies de juiste toon te vinden; snaaks wanneer het kan, dramatisch waar dat nodig is."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Regisseur en scenarist Emmanuel Mouret is gespecialiseerd in liefdesverwikkelingen en weet als geen ander hoe hij die aangenaam en licht kan opdienen."

VPRO

- >3,0 sterren
"Aardig moraalspel over genot en bedrog versus zuiverheid en kuisheid"

bekijk recensies (6)