Terug

Escher: het oneindige zoeken

Robin Lutz

wo 25 jul 2018 19:20 tot 20:50  |  Cinema zaal 1

De film Escher: het oneindige zoeken vertelt het verhaal van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. Wie was deze man die gepassioneerd, geobsedeerd haast, de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en waarin de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar? Escher neemt ons mee op reis door zijn leven. Wij volgen hem, op zoek naar inspiratie, op zijn reizen door Italië, Zwitserland en Spanje en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Hij vertelt over zijn verwondering, zijn angsten, twijfels en successen, en geeft zijn visie op zijn eigen werk.

regie: Robin Lutz / documentaire / Nederland 2018, 81 min. / Nederlands en Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / copyright beelden: The M.C. Escher Company – the Netherlands. All rights reserved. www.mcescher.com

special: Woensdagdocu

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Lara

04-08-2018

5 sterren

Ik vond het een buitengewoon interessante film!!!

bekijk reacties (1)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een relaas over zijn reislust, inspiratiebronnen, persoonlijk leven en werkdrift."

Cinemagazine

- >4,0 sterren
"Een sensuele film over M.C. Escher (1898-1972), waarin documentairemaker Robin Lutz de wens van de beroemde illustrator volgt."

NRC

- >3,0 sterren
"Eclectisch, informatief en eindeloos rondtollend."

bekijk recensies (3)