Terug

Beautiful Boy

Felix van Groeningen

Leeftijd-16
Drugs
Grof-taalgebruik
do 27 dec 2018 12:45 tot 14:55  |  Cinema zaal 3


Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Nic worstelt echter met een drugsprobleem en wanneer David daarachter komt, stort zijn wereld in. Hij zet alles op alles om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Is loslaten dan de enige mogelijkheid?

Beautiful Boy is de eerste Hollywoodfilm van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen (Belgica, 2016). Een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Met in de hoofdrol Steve Carell en Timothée Chalamet.

regie: Felix van Groeningen / drama / met: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney / Verenigde Staten 2018, 112 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Beautiful Boy weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff belandt als zijn oudste zoon verslaafd raakt."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"De 22-jarige Chalamet palmt in, manipuleert, snauwt en lijdt als Nic, zonder de kijker maar een moment het gevoel te geven dat die naar een trukendoos kijkt."

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Chalamet is fantastisch als de wankelende, zoekende Nic."

BN de Stem

- >3,0 sterren
"Beautiful Boy gaat over ouderliefde en -geduld, maar vooral over de radeloosheid van een kansloze missie van een vader."

Telegraaf

-
"Onder de regie van Van Groeningen maken de sterk acterende Steve Carell en het jonge talent Timothée Chalamet volkomen invoelbaar wat dat voor hun personages moet betekenen."

Parool

-
"Indrukwekkend Hollywooddebuut van Felix van Groeningen"

bekijk recensies (6)