Terug

Film Stars Don't Die in Liverpool | landelijke première

Paul McGuigan

di 13 mrt 2018 21:30 tot 23:25  |  MK2zaal (theaterzaal)


De ooit zo geliefde Hollywood-actrice Gloria Grahame slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.

Gebaseerd op de gelijknamige memoires van Peter Turner.

regisseur: Paul McGuigan / romantisch drama / met: Annette Bening, Jamie Bell, Vanessa Redgrave, Julie Walters / Verenigd Koninkrijk 2017, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

BN de Stem

- >4,0 sterren
"Film stars don't die in Liverpool biedt een unieke kijk op vergane glorie, veerkracht en de wil om het leven te omarmen, ook al zijn de dagen geteld."

Elsevier

- >4,0 sterren
"Mooie Britse variant op Sunset Boulevard"

VPRO Cinema

- >4,0 sterren
"Met sterke hoofdrollen van Bening en Bell, die duidelijk chemie hebben."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Ontroerend, vanwege het sterke spel van Annette Bening."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Een liefdesverhaal waarin Annette Bening en vooral Jamie Bell op de juiste momenten weten te raken"

NRC

- >3,0 sterren
"Annette Bening weet het gedrag en de flirterigheid van de echte Grahame perfect op te roepen – inclusief nu en dan een pruilmondje."

bekijk recensies (6)