Terug

Final Portrait | landelijke première

Stanley Tucci

do 7 dec 2017 14:20 tot 16:00  |  Cinema zaal 2


De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci. Met hoofdrollen voor Geoffrey, Armie Hammer en Clémence Poésy.

Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.

regie: Stanley Tucci / biografisch drama / met: Armie Hammer, Geoffrey Rush, Clémence Poésy / Verenigd Koninkrijk 2016, 90 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een fraai onnadrukkelijk portret van een kunstenaar voor wie een werk nooit af is, maar meer een kind dat zijn huis verlaat."

Parool

- >4,0 sterren
"Het door Stanley Tucci geregisseerde drama, met Geoffrey Rush in de glansrol van de Zwitserse kunstenaar, ­levert een geweldig inkijkje op in Giacometti's slopende artistieke zelftwijfel en chaotische privéleven"

Filmkrant

- >4,0 sterren
"Armie Hammer speelt Lord prettig argeloos"

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Goed geacteerde film biedt een paar leuke inkijkjes in Giacometti’s leven en wanhoop."

bekijk recensies (4)