Terug

Gloria Bell | laatste voorstelling

Sebastián Lelio

Leeftijd-12
Grof-taalgebruik
Seks
zo 5 mei 2019 16:35 tot 18:25  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)


Met Gloria Bell maakt regisseur Sebastián Lelio zelf een geheel nieuwe versie van zijn succesvolle Chileense film Gloria (2013), met deze keer Oscarwinnares Julianne Moore in de hoofdrol.

Gloria is 58 jaar oud, maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. Overdag is ze druk met haar baan en kersverse kleinkind, maar ’s avonds is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo'n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet.

Regisseur Sebastián Lelio ontving eerder een Oscar voor Beste buitenlandse film voor Una mujer fantástica (2017) en in datzelfde jaar bracht hij zijn eerste Engelstalige film uit: Disobedience. Gloria Bell werd al enthousiast ontvangen door The Guardian. De krant gaf de film alvast vier sterren en noemt Julianne Moore briljant als dolende vijftiger die ontdekt dat het ook heerlijk kan zijn om alleen te dansen.

regie: Sebastián Lelio / komedie, drama / met: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera / Verenigde Staten 2018, 102 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Recensies

VPRO

- >4,0 sterren
"Erg amusant en ontroerend"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Julianne Moore op de toppen van haar kunnen"

NRC

- >4,0 sterren
"Prachtig portret van vrolijk dansende gescheiden vijftiger"

bekijk recensies (3)