Terug

God's Own Country

Francis Lee

Leeftijd-12
Drugs
Grof-taalgebruik
Seks
di 18 jun 2019 20:00 tot 21:45  |  Externe locatie: @Podium Bloos


Johnny werkt van ‘s morgens tot laat ‘s avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.

regie: Francis Lee / drama / met: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones / Verenigd Koninkrijk 2017, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

special: Belcrum Bios

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Dehing

03-04-2018

5 sterren

Schitterende film die heel mooi een ontluikende ingewikkelde relatie laat zien De bijrollen zijn goed neergezet en laten zien hoe je heel subtiel ergens mee kunt instemmen. Prachtige natuurscenes. Mooie hoofdrollen.

bekijk reacties (1)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een fenomenale debuutfilm over de liefde van twee jongemannen op een boerderij. Maar vooral over het ruige landschap van het Britse Yorkshire."

Cinemagazine

- >4,5 sterren
"Een prachtig, gelaagd en universeel liefdesverhaal. Een bijzonder persoonlijk document van regisseur en scenarioschrijver Francis Lee.’"

Telegraaf

- >4,5 sterren
"Alles in God’s own country druipt van authenticiteit"

Trouw

- >4,0 sterren
"Een droomdebuut. Alles klopt."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een prachtig, realistisch liefdesverhaal, ruw en bars als het Noord-Engelse landschap. Uitstekende acteurs."

Parool

-
"Een ode aan Yorkshire. De film is even stuurs, hoekig, intiem en onherbergzaam als het landschap. Francis Lee toont een scherp oog voor zowel de schoonheid als de bruutheid van de natuur."

bekijk recensies (6)